Харківське модульне містечко для переселенців заселене на 100%
21 жовтня 2015 15:33 Суспільство
Харківське модульне містечко для переселенців заселене на 100% Харків - єдине місто в Україні, де модульне містечко для переселенців заселене повністю.

Про це сьогодні, 21 жовтня, на прес-конференції в прес-центрі міської ради повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, багато людей не хочуть виїжджати з модульного містечка і продовжують договори, якщо їх термін закінчився. Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що людям важко жити в умовах гуртожитку, але вони намагаються пристосуватися. Допомагають їм волонтери і психологи. Крім того, їм привозять гуманітарну допомогу, продукти харчування.

«Зараз можна побачити, як Європа реагує на своїх переселенців. У нас живе більше 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб, Харків прийняв їх і проявив себе як толерантне місто. Думаю, ми й надалі будемо допомагати цим людям всім чим можемо», - зазначила віце-мер.

Нагадаємо, що харківське модульне містечко розраховане майже на 400 місць. У ньому проживають багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми-інвалідами, люди з обмеженими можливостями. У планах міста побудувати на території містечка ще один, ігровий модуль для маленьких дітей, яких поки не можна віддати в дитячий садок. Це допомогло б батькам, а особливо мамам, зайнятися у вільний час додатковим заробітком або різними побутовими справами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини