Харків співпрацюватиме з Індонезією
28 лютого 2018 17:44 Міжнародне співробітництво
Харків співпрацюватиме з Індонезією Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 28 лютого, зустрівся з Надзвичайним і повноважним послом Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді.

Як повідомив посол, після офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Індонезії глава держави дав доручення знайти перспективні напрямки співпраці з українськими містами.

«Це мій другий візит до Харкова, рік тому я відвідав ваше місто з сім'єю. Я знаю, що в Харкові дуже розвинена промисловість, що ваше місто - центр торгівлі в Східній Європі. Ми б хотіли знайти сфери тісної співпраці між двома країнами, можливо, вибрати в Індонезії місто-побратим для Харкова, розвивати співробітництво в сфері торгівлі і туризму, направляти вчитися до вас наших студентів», - назвав перспективні напрямки співпраці Юдді Кріснанді.

Ігор Терехов зазначив, що Харків активно розвиває міжнародне партнерство. Зараз у міста 32 побратими в 21-й країні світу, і одне з великих міст в Індонезії може поповнити це число. Перший віце-мер зазначив, що міська влада зацікавлена ​​у співпраці з Індонезією у туристичній та бізнес-сферах.

Ігор Терехов запропонував організувати в Харкові круглий стіл за участю представників бізнесу з Індонезії та харківських підприємців. За його словами, це було б корисно для двох країн, сприяло б обміну досвідом, пошуку нових ринків збуту продукції та розвитку економічного співробітництва.

Крім того, за словами Ігоря Терехова, місто готове сприяти приїзду до Харкова індонезійських студентів.

«Харків неодноразово був визнаний найкомфортнішим містом для життя. Харків - студентська столиця. У нас велика кількість вишів, які готують спеціаліствов абсолютно різних профілів з різних країн світу. Ваші студенти поїдуть від нас з багажем знань і практичних навичок в роботі, які їм будуть необхідні», - зазначив Ігор Терехов.

Також перший віце-мер підкреслив, що для того, щоб харків'яни ближче познайомилися з державою в Південно-Східній Азії, в Харкові можна було б провести Дні Індонезії, в рамках яких розкрити сфери життя цієї країни і культуру її жителів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини