Харків і Білорусь мають намір зміцнювати співробітництво
04 вересня 2014 16:48
Харків і Білорусь мають намір зміцнювати співробітництво Зустріч заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь Валентина Величка пройшла сьогодні, 4 вересня, у міській раді.
На зустрічі йшлося про перспективи співробітництва між двома країнами, а також про соціально-політичну ситуацію в Україні. 

Ігор Терехов зазначив, що у Харкова завжди були дружні стосунки з Білоруссю, тому відкриття Почесного консульства Республіки Білорусь, яке пройде сьогодні, тільки зміцнить зв'язок двох держав. 

Він також підкреслив, що, незважаючи на складну соціально-політичну ситуацію в країні, міська влада вживає всіх можливих заходів для того, щоб тримати ситуацію в місті під контролем. 

«Харків - це місто, що межує і з Росією, і з Донецькою, і з Луганською областями. Ми приймаємо переселенців, працюємо з ними, влаштовуємо в школи, дитячі садки. Зараз близько 2,5 тис. дітей зі східних областей прийняті в наші навчальні заклади. У кожній школі навчається дитина-переселенець. В цілому ситуація в місті перебуває під контролем. Думаю, у нас все буде нормально. Харків - українське місто», - підкреслив заступник міського голови. 

Валентин Величко у свою чергу зазначив, що Білорусь відкриває своє Почесне консульство саме в Харкові, тому що це місто - наукова і технічна столиця України. Тут, за його словами, зібрані найбільші підприємства, єдині в своєму роді на території незалежної України. Посол підкреслив, що відкриття консульства стане новим поштовхом для зміцнення економіки двох країн і стане їм підтримкою. 

У свою чергу почесний консул Республіки Білорусь в Харкові Дмитро Бугас повідомив, що консульство вже почало роботу, націлену на розвиток культурних, спортивних та економічних відносин між двома країнами. Так, за сприяння консульства була видана книга, присвячена художнику Іллі Рєпіну, незабаром будуть проведені змагання між харківськими та мінськими спортсменами, а також налагоджена економічний зв'язок між підприємствами двох країн.

Зазначимо, що сьогодні буде відкрито Почесне консульство Білорусі в Харкові за адресою: вул. Сухумська, 24.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини