Харчування для учнів 1-4 класів стало різноманітнішим
18 січня 2016 13:53 Освіта
Харчування для учнів 1-4 класів стало різноманітнішим Після повернення з зимових канікул учні 1-4 класів харківських шкіл продовжили отримувати безкоштовні сніданки.

Нагадаємо, що цього року вперше в державному бюджеті України не передбачені кошти на харчування школярів молодших класів, і Харківський міський голова Геннадій Кернес ініціював виділення коштів на ці цілі з міського бюджету.

Як повідомила сьогодні, 18 січня, інженер-технолог КП «Комбінат дитячого харчування» Валентина Солоха, в 2016 році місто стало виділяти на безкоштовні сніданки 9 грн на одного учня, а торік із держбюджету на це виділялося 7 грн. Збільшення вартості харчування всього на 2 грн дозволило урізноманітнити меню в шкільних їдальнях.

«Це дозволило збільшити порції - зараз в тарілку кладуть більше овочів, іноді відразу по два салати, з'явилася можливість давати булочки, фрукти. В цілому діти отримують повноцінний сніданок. У нас розроблене циклічне двотижневе меню, тому харчування дітей досить різноманітне - є молочні, м'ясні, рибні страви тощо», - зазначила Валентина Солоха.

Як повідомила директор Харківського ліцею №89 Світлана Кириченко, в їхньому навчальному закладі безкоштовні сніданки отримують всі 156 учнів 1-4 класів, при цьому для восьми дітей забезпечене дієтичне харчування. За її словами, рішення міської влади фінансувати безкоштовне харчування школярів молодших класів стало дуже великою підмогою для батьків.

«Цього року, відповідно до закону про державний бюджет, безкоштовне харчування в школах України забезпечується тільки для дітей із малозабезпечених сімей, а в Харкові за ініціативою міської влади безкоштовні сніданки отримують всі учні 1-4 класів, а першокласники ще і молоко. Якби не це рішення, то, напевно, довелося б залучати кошти батьків, але цього вдалося уникнути», - зазначила Світлана Кириченко.

Нагадаємо, що рішенням сесії Харківської міської ради від 13 січня на безкоштовні сніданки для учнів 1-4 класів передбачено виділення з міського бюджету 65 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини