Ігор Терехов зустрівся з офіційними делегаціями та діаспорою Азербайджану
15 вересня 2021 16:23 Міжнародне співробітництво
Ігор Терехов зустрівся з офіційними делегаціями та діаспорою Азербайджану Зустріч секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова з офіційними делегаціями та діаспорою Азербайджанської Республіки відбулася сьогодні, 15 вересня, в мерії.

У заході взяли участь перший заступник міністра культури Азербайджану Ельнур Алієв, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова, представники дипломатичного корпусу та азербайджанської діаспори Харкова.

За словами Ельнура Алієва, Харків - історично важливе місто для Азербайджану. Так, у Харкові народився основоположник азербайджанського кінематографу Олександр Мішон, протягом п'яти років в Харківському університеті працював уродженець Баку, лауреат Нобелівської премії Лев Ландау, а сьогодні у місті відкривають перший в Україні пам'ятник класику азербайджанської поезії Нізамі Генджеві.

Під час зустрічі Ельміра Ахундова подякувала команді архітекторів і авторів проєкту за виконану роботу. А голова Асамблеї національностей України Рофшан Тагієв зазначив, що азербайджанська діаспора інтегрована абсолютно в усі сфери життєдіяльності Харкова.

Своєю чергою Ігор Терехов підкреслив, що реалізація спільних культурних проєктів є важливою складовою міжнародних відносин, проте Харків готовий співпрацювати у всіх сферах без винятку.

«І ми, як і раніше, зацікавлені у встановленні побратимських стосунків з одним із міст Азербайджанської Республіки», - зазначив секретар міськради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини