Ігор Терехов зустрівся із Послом Латвії
14 грудня 2021 16:04 Міжнародне співробітництво
Ігор Терехов зустрівся із Послом Латвії Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 14 грудня, зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клявою.

Як повідомив Ігор Терехов, Харків – центр промисловості та освіти. Крім того, у місті розвивається IT-сфера. За його словами, завдання влади – примножити наявний потенціал та підвищити якість життя містян. Зокрема, для цього в місті планують створити швидку муніципальну допомогу, оновити рухомий склад громадського транспорту, побудувати нові станції метро. Крім того, завершується будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу. Також він зазначив, що у Харкові реконструюють місця відпочинку та планують створити так званий «Зелений каркас», щоб поєднати міські паркові зони.

«Наше завдання – створити всі умови, щоб місто розвивалося, розвивалися технології та промисловість, щоб послуги, що надаються, відповідали запитам людей. У нас позитивний досвід роботи з європейськими та світовими банками, ми зацікавлені, щоб у місто приходили інвестори та націлені на відкриту роботу», - наголосив міський голова.

Своєю чергою Посол Латвійської Республіки повідомив, що вперше відвідує Харків. У місто він приїхав із головою Латвійського інвестиційного агентства. Ілгварс Клява зазначив, що з Харковом можлива співпраця у різних галузях виробництва, а також сфері освіти. За словами посла, в Україні реалізується низка реформ, в рамках яких можлива співпраця у різних секторах економіки.

«Є багато можливостей працювати разом, створювати спільні проєкти на благо економік наших країн. Україна дуже прогресує, й з боку латвійських підприємців виникає великий інтерес. Я бачу динамічне місто, ви маєте солідну економічну основу. Це одразу кидається в очі. Ви зробили хорошу роботу. Ми дуже зацікавлені у співпраці», - підкреслив Посол Латвійської Республіки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини