Ігор Терехов відкрив «Ніч науки»
18 вересня 2021 17:00 Освіта
Ігор Терехов відкрив «Ніч науки» Сьогодні до пізнього вечора в провідних вишах Харкова проходить щорічний фестиваль знань та інновацій.

Від майстер-класу з китайської чайної церемонії до стрільби лазером і фантастичних хімічних дослідів. Такі розваги сьогодні пропонують своїм гостям 15 вишів міста на традиційному святі «Ніч науки». Університети показують цікаві розробки, музейні експонати та проводять майстер-класи для всіх охочих.

Основна частина відвідувачів - це школярі, які придивляються до вибору вишу, а університети у такий спосіб в ігровій формі демонструють свої досягнення та іновації.

На відкритті свята секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що у міста - великий науковий потенціал. За його словами, сьогодні в цьому зможуть переконатися всі, хто відвідає харківські університети, в тому числі майбутні абітурієнти.

«Ви побачите, чим займаються наші вчені. Я впевнений, що після цього багато хто з вас обере якийсь із наших вишів, а потім саме вам належить рухати науку, прославляти Україну і Харків. Не забувайте - в Харкові було три нобелівські лауреати! Так що дивіться, вчіться, дерзайте!» - зазначив Ігор Терехов.

Увесь вечір від площі Свободи сьогодні ходитимуть безкоштовні автобуси до вишів, які беруть участь у фестивалі «Ніч науки».

Нагадаємо, «Ніч науки» проводиться, починаючи з 2013 року, і є володарем престижної нагороди в категорії «Кращий освітній проєкт» в конкурсі країн Східної Європи.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини