Ігор Терехов: Харкову потрібні нові транспортні розв'язки
20 липня 2021 16:15 Інфраструктура
Ігор Терехов: Харкову потрібні нові транспортні розв'язки Нові транспортні розв'язки планується побудувати в Харкові.

Сьогодні, 20 липня, представники міської влади та громадськості обговорили розширення вул. Весніна.

Як повідомила після зустрічі директор Департаменту містобудування та архітектури - головний архітектор міста Тетяна Поліванова, мета міської влади - комплексна реконструкція дорожньо-транспортної мережі, яка передбачає поетапні роботи.

«Перша частина - пробивка через «Барабашово», друга - двох'ярусна розв'язка в районі станції метро «Київська». Потім весь цей потік з Салтівки необхідно вивести в центральну частину міста, тому потрібне розширення вулиць Весніна і Матюшенка. Підтримати цю систему, як зазначили представники громадськості, необхідно пробивкою з вул. Пушкінської на вул. Саперну в бік вул. Героїв Праці», - повідомила Тетяна Поліванова.

Вона зазначила, що на вул. Весніна планується зробити по три смуги руху в обидві сторони, а також передбачити реверсний рух трамвая від вул. Пушкінської до моста. За її словами, таке рішення виправдане, оскільки на цій лінії маршруту невелика завантаженість.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов підкреслив, що крім дороги на Салтівку необхідно продумати рух на перетинах узвіз Клочківській - вул. Клочківська (у зв'язку з відкриттям зоопарку), а також пр. Гагаріна - пр. Льва Ландау.

«Ми повинні працювати над транспортними розв'язками. Це перший етап. Всього, за нашими розрахунками, потрібно побудувати близько десяти нових розв'язок, щоб в Харкові не було транспортного колапсу. Ми вивчаємо світовий досвід, щоб регулювати транспортні потоки і щоб трафік був безупинним», - повідомив Ігор Терехов.

Секретар міської ради запросив представників громадськості долучитися до обговорення реконструкції дорожньо-транспортної мережі Харкова, щоб спільно розробити сучасні та комфортні рішення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини