Ігор Терехов: Харків готовий прийняти Суперкубок УЄФА
05 грудня 2021 12:17 Місто
Ігор Терехов: Харків готовий прийняти Суперкубок УЄФА Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 5 грудня, зустрівся із генеральним директором «UEFA Events SA» Мартіном Калленом.

Мартін Каллен відповідає за управління операційними активностями із проведення змагань. Він прибув до Харкова, щоб оцінити стан футбольної інфраструктури, створеної свого часу для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Також у зустрічі взяв участь президент ФК «Металіст», генеральний інвестор та координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський.

Ігор Терехов повідомив, що в ході підготовки до Євро-2012 у Харкові створили потужну інфраструктуру – побудували новий термінал аеропорту, готелі, реконструювали дороги, будівлі та ін. За його словами, тепер у планах – використати всі можливості та ресурси для проведення Суперкубку УЄФА, про бажання провести який міська влада говорила раніше.

«Завдяки зусиллям Олександра Ярославського, міської влади та всіх, хто брав участь у підготовці до Євро-2012, Харків показав добрі результати. Ми хочемо повторити успіх на вищому рівні та провести у нас Суперкубок УЄФА», - повідомив Ігор Терехов.

Мартін Каллен зазначив, що Харків має великі шанси прийняти ці престижні змагання. За його словами, інфраструктура готова, стадіон реновується, і важливо, що міська влада у цьому бере участь та вкладає ресурси.

«Я приїхав до Харкова через 14 років і приємно здивований тому, яке місто розвинене, наскільки воно змінилося на краще. Я бачу хорошу ініціативу міста, Олександра Ярославського, команди, Федерації футболу, щоб Харків став містом, що приймає. Це буде чесна боротьба кандидатів, але на сьогодні Харків одне з провідних міст, які можуть прийняти Суперкубок», - повідомив Мартін Каллен.

Також генеральний директор «UEFA Events SA» зазначив, що футбольний турнір, можливо, відбудеться у 2024-му чи 2025-му роках.

Крім того, Ігор Терехов та Олександр Ярославський розповіли про плани щодо розвитку спортивної інфраструктури та популяризації дитячо-юнацького футболу. За їхніми словами, у місті реконструювали дитячу футбольну академію «Металіст», і в майбутньому є домовленість щодо будівництва невеликих стадіонів у різних районах Харкова.

Міський голова зазначив, що зараз усі стежать за відродженням команди «Металіст». Харківський стадіон лідирує за кількістю вболівальників, які відвідують матчі навіть серед команд Вищої ліги.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини