«Харківміськгаз» озвучив свою версію причин вибуху в будинку по вулиці Слинька, 2б (доповнено)
05 вересня 2012 13:19
«Харківміськгаз» озвучив свою версію причин вибуху в будинку по вулиці Слинька, 2б (доповнено) Причиною вчорашнього вибуху в житловому будинку по вул. Слинька, 2б стало джерело відкритого вогню на кухонній плиті.

Про це сьогодні, 5 вересня, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив голова правління ПАТ «Харківміськгаз» Валерій Безлєпкін.

Як з'ясували фахівці «Харківміськгазу», осередком займання стала газова плита, на якій були ввімкненими дві конфорки. Поряд з конфоркою стояла вигоріла сковорода із залишками їжі і вигорілою ручкою. За припущеннями слідчої комісії, ця ручка стала джерелом вогню, який поширився на холодильник і на якийсь пластмасовий прилад на стіні. У кутку кухні розташована газова труба - газопровід низького тиску, який був сполучений з плитою гнучким шлангом. За припущенням Валерія Безлєпкіна, плавлячись, пластмаса крапала на гнучкий шланг, що призвело до витоку газу.

«На щастя, концентрація газу в квартирі становила не більше ніж 5%, тому і вибух був не тієї потужності, якої міг би бути. Якби квартира заповнилася газом повністю і стався вибух, то від цього будинку і двох найближчих не залишилося б нічого, їх би знесло дочиста, були б самі руїни», - зазначив Валерій Безлєпкін.

В обласній прокуратурі цю версію поки офіційно не підтвердили.

При цьому Харківський міський голова Геннадій Кернес звернувся до правоохоронців з проханням знайти того, чиї безпосередні дії призвели до вибуху в будинку.

«У цій ситуації для мене залишається головним людський фактор. Я прошу правоохоронні органи знайти того, хто, з погляду безвідповідальності, призвів до такої ситуації. Так, загалом тут можна знайти сотню винних, але реально там винен хтось один», - зазначив міський голова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини