Харків викликає великий інтерес у студентів з багатьох країн. Річард Планц
17 січня 2011 14:16
Харків викликає великий інтерес у студентів з багатьох країн. Річард Планц Сьогодні, 17 січня, під час зустрічі делегації Колумбійського університету міста Нью-Йорк (США) з представниками Харківської міської ради завідувач кафедрою, керівник дослідницького центру Колумбійського університету професор Річард Планц розповів про цілі та завдання проекту, в якому бере участь Харків і їх факультет.

«Харків викликає великий інтерес у наших студентів, представників багатьох країн, і мені хочеться познайомитися з цим містом ближче. Сподіваємося на тривале й плідне співробітництво з керівництвом міста і розраховуємо на те, що наша робота викличе позитивну реакцію серед професіоналів, політиків та управлінців. Наша програма займається післядипломною освітою. Свої дослідницькі проекти ми проводимо в різних країнах у рамках міжнародного співробітництва. І часто відбувається так, що наші студенти, використовують набутий досвід у вирішенні місцевих проблем тих міст, де вони проводять цю роботу», - підкреслив глава делегації.

Колумбійський університет веде активну міжнародну діяльність і має суттєвий вплив на загальносвітову професійну громадськість. У цьому відношенні конкуренцію йому становить тільки Гарвардський університет. Для України це перший спільний архітектурний проект з таким великим і авторитетним загальноосвітнім закладом, яким є Колумбійський університет у США.

Крім навчальної діяльності, університет активно займається дослідницькими проектами у різних регіонах. Проекти носять як теоретичний, так і практичний характер. На початку поточного навчального року серед кількох конкуруючих проектів найбільший інтерес у викладачів викликав проект у Харкові, який ставить перед собою завдання проаналізувати феномен малоповерхової забудови навколо центральної частини міста і передбачити її майбутній розвиток. Будуть вироблені різні стратегії щодо поліпшення інфраструктури і в цілому якості життя в цих районах міста. Пропозиції носитимуть як загальний, так і більш детальний характер щодо конкретних територій.

Фінальна презентація проекту відбудеться навесні в Колумбійському університеті. На неї буде запрошений в якості почесного гостя Харківський міський голова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини