Героя Радянського Союзу Федора Пуртова привітали з Днем Перемоги
06 травня 2014 12:48
Героя Радянського Союзу Федора Пуртова привітали з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Федора Пуртова сьогодні, 6 травня, привітали з Днем Перемоги.
У гості до ветерана прийшли заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан та голова Адміністрації Ленінського району Максим Мусєєв.

Вони передали Федору Пуртову подарунки і привітання з наступаючим святом від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса. За святковим столом ветеран поділився спогадами про роки війни. За його визнанням, Курська битва, в якій він брав участь, стала геніальним боєм, що визначив перемогу радянської армії. «Курська битва визначила результат Великої Вітчизняної війни. Нам потрібна була одна на всіх перемога, і радянська армія завоювала її», - сказав Федір Пуртов.

Також ветеран зазначив, що зараз найголовніше - зробити все можливе, щоб Україна була єдиною, згуртованою країною. Герой Радянського Союзу побажав всім харків'янам мирно жити, виховувати дітей і будувати майбутнє своєї країни.

Крім того, Федір Пуртов подякував міській владі за допомогу ветеранам та їхнім родинам.

У свою чергу Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що в місті діють соціальні програми допомоги ветеранам, а ветеранські організації фінансуються в повному обсязі.

«Ми вітаємо ветеранів напередодні 9 Травня і 23 Серпня. Нам важливо сказати, що ми їх любимо, і поклонитися їм. Бажаємо всім ветеранам довгих років життя та здоров'я. Постараємося і далі робити все можливе, щоб вони почували себе в нашому місті комфортно», - зазначила заступник міського голови.

Всього за роки Великої Вітчизняної війни звання Герой Радянського Союзу були удостоєні 118 харків'ян. 15 років тому в Харкові їх було 27, три роки тому - семеро, зараз - двоє: Федір Пуртов і Михайло Карпеєв.

Довідка. Командир дивізіону 786-го легкого артилерійського полку капітан Федір Пуртов (народився 12 березня 1920 року) відзначився при форсуванні річки Вісла. 12 серпня 1944 року він переправив батареї через водний рубіж, успішно знищивши ворожі вогневі позиції. Дивізіон 3-6 серпня відбив вісім контратак ворога, знищив шість зенітних установок, артилерійські та мінометні батареї. Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно Федору Пуртова 21 лютого 1945 року. Нагороду йому вручав особисто маршал Радянського Союзу Георгій Жуков.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини