Геннадій Кернес: Справу про замах на мене Генпрокуратура затребувала тільки після звернення до Президента
20 серпня 2014 11:03
Геннадій Кернес: Справу про замах на мене Генпрокуратура затребувала тільки після звернення до Президента Справу про замах на Харківського міського голову Геннадія Кернеса взято на контроль Генеральною прокуратурою України.
«Лише після того, як я написав звернення до Президента та генерального прокурора, що слідство у справі про замах на мене не ведеться, справу затребувала Генеральна прокуратура», - так прокоментував хід слідства міський голова Геннадій Кернес в інтерв'ю виданню «Комсомольська правда» в Україні». До цього, за словами мера, слідство практично не велося. 

«Кулю шукали 30 днів, експертизи роблять незрозуміло які і незрозуміло як. Слідчі кажуть, що Кернес не хоче давати свідчення! Це неправда. Я даю свідчення, але їх іноді не хочуть навіть записувати. На сьогоднішній момент слідство проти мене ведеться спеціальною групою, до якої входять 10 слідчих з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури. А справа про замах на мене ведеться одним харківським слідчим МВС. І коли він прийшов мене питати, кого я підозрюю, я йому відповів - Авакова і Балуту. Чому? Тому що вірю в їхню переписку на Фейсбуці, яка була опублікована в інтернеті. Але ні Авакова, ні Балуту поки що ніхто не допитав, хоча ми робили кілька клопотань про їх допити», - повідомив міський голова. 

За його словами, замах міг бути вигідним і тим, хто виступав за приєднання Харкова до Росії. Але багато фактів говорять проти цього. «Якщо вони розраховували прибрати Кернеса і завтра отримати проросійський Харків, то цього не сталося. І тоді, коли я перебував без свідомості, і тоді, коли я півтора місяці проходив реабілітацію в Ізраїлі, - міськрада продовжувала працювати на те, щоб Харків залишався українським містом, островом спокою на сході країни», - зазначив Геннадій Кернес, підкресливши, що Харків був, є і буде частиною єдиної і неподільної України. 

Також він прокоментував чутки про нібито інсценування замаху. «У мене дуже серйозне поранення. Хтось починає вигадувати, що це я сам себе підстрелив, що це інсценування. Ці люди не розуміють, що у мене сьогодні паралізовані ноги, серйозна травма, я весь в шрамах і пережив безліч операцій», - додав Геннадій Кернес.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини