Геннадій Кернес: ХНАТОБ буде опалюватися, але будівлю потрібно перебудовувати за енергозберігаючими технологіями
20 березня 2014 18:50
Геннадій Кернес: ХНАТОБ буде опалюватися, але будівлю потрібно 
перебудовувати за енергозберігаючими технологіями На зустрічі з працівниками Харківського національного театру опери та балету ім. М. Лисенка 20 березня Харківський міський голова заявив, що місто буде сприяти театру, що знаходиться на балансі держбюджету, але ХНАТОБ повинен ініціювати реформи і брати за них відповідальність на себе.
Однією з головних проблем театру, з якою колектив звернувся до Геннадія Кернеса, - багатомільйонні борги за опалення. Через них співробітники театру побоюються, що новий сезон почнуть без тепла. На сьогодні КП «Харківські теплові мережі» через суд стягує заборгованість театру за три роки.

«Для нас всі об'єкти в Харкові рівні - ми включаємо лікарні, школи, всю сферу соцкультпобуту, хоча потім нам нічим розраховуватися за газ. Ви бачите, що і зараз цей зал опалюється. Я знаю, що новий керівник театру Олег Орищенко працює з тепловиками, поточні платежі проходять, значить, без тепла вас ніхто не залишить. При цьому я вважаю, що вирішить проблему тільки закриття і повна реконструкція всього комплексу будівлі за сучасними стандартами енергозбереження», - зазначив міський голова на зустрічі з колективом ХНАТОБу.

Відповідаючи на питання про завершення ремонту площі перед театром, мер повідомив, що ліхтарі, лави та інші елементи благоустрою давно готові, але затримка фінансування в казначействі гальмує роботи з ремонту фонтанних чаш і оточуючих сходів. Проблема, яка може вирішитися найближчим часом, - це установлення обладнання для титрування спектаклів. Зробити «біжучий рядок» для слабочуючих глядачі-харків'яни просили театр давно. Геннадій Кернес сказав, що готовий допомогти, як тільки директор театру підготує відповідний запит і техдокументацію.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини