Франція продовжить підтримувати Харків під час війни
21 вересня 2022 18:45 Міжнародне співробітництво
Франція продовжить підтримувати Харків під час війни Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 21 вересня, зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном.
Етьєн де Понсен повідомив, що планує відвідати місто Ізюм, де працює лабораторія, передана Україні французьким урядом, яка допомагає ідентифікувати тіла жертв. Крім того, на корабель у Марселі вже вантажать обладнання та необхідні будматеріали для України. Посол зазначив, що готовий передати інформацію про потреби, які є у Харкова (можливо, про транспорт та інші необхідні речі), французьким колегам.

«Я вітаю вашу сміливість, з якою ви разом із жителями міста протистоїте агресії», - наголосив Етьєн де Понсен.

Зі свого боку Ігор Терехов зазначив, що Харкову справді потрібний транспорт. Мер Харкова зазначив, що проїзд у громадському транспорті в місті залишається безкоштовним, але його кількість потрібно збільшити.

«Нам розбили багато транспорту, і якщо є можливість, я б звернувся до вас, а ви - в мерії інших міст. Може, є транспорт, який можна було б нам дати. І другий напрямок – це харчові продукти, крупи, все найпростіше. Настане зима, і я не виключаю перебої з електроенергією. Ми локально роздаватимемо людям гарячу їжу, робитимемо пункти обігріву. Я буду вдячний за будь-яку допомогу», - звернувся до посла Франції мер Харкова.

Етьєн де Понсен підкреслив, що уряд Франції підтримуватиме Україну у цьому протистоянні, скільки знадобиться.

«Завтра відбудеться засідання Ради безпеки ООН, на якому головуватиме наш міністр закордонних справ, і Франція відіграватиме ключову роль у цій важливій зустрічі, присвяченій жахливим злочинам та відповідальності, яка має за них наступити», - наголосив посол Франції.

Також у рамках візиту Етьєн де Понсен планує відвідати громадську організацію «Альянс Франсез», яка продовжує працювати у місті під час війни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини