Директор притулку: Бездомним кішкам потрібен не тільки прикорм, але і щеплення
11 лютого 2015 10:27 Екологія
Директор притулку: Бездомним кішкам потрібен не тільки прикорм, але і щеплення Всіх відловлених безпритульних котів і кішок направляють до міського притулку для тварин, де вони проходять необхідне лікування і стерилізацію.

Про це в ефірі програми «Насправді» на телеканалі «Simon» повідомила директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

За її словами, відловлювати бездомних котів і кішок в Харкові почали після того, як у притулок стали надходити скарги від мешканців міських багатоповерхівок. Люди скаржилися на поширення бліх та інших паразитів, які розносять ці тварини.

Юлія Шаповалова зазначила, що деякі люди підгодовують бездомних кішок, але цього недостатньо, щоб вирішити проблеми зі здоров'ям тварин і поширенням ними небезпечних хвороб.

За словами директора притулку, бродячі коти і кішки переносять сказ і близько 1 тис. видів грибкових захворювань. Крім того, гельмінтами, якими вони страждають, можуть заразитися, в першу чергу, діти. У притулку ж котів і кішок лікують від усіх цих захворювань, якщо потрібно, стерилізують, відправляють на карантин. Доглядають за ними три ветеринари і працівники з догляду за котами. Після стерилізації бездомним котам і кішкам наносять на вухо їхній індивідуальний номер.

Юлія Шаповалова нагадала, що вилов котів і кішок проходить тільки адресно, за скаргами городян. А напередодні вилову на під'їздах будинків розвішують оголошення, в тому числі для власників домашніх тварин.

«Наші фахівці виїжджають за конкретними скаргами населення. Приїжджаючи на місце, інспектор розшукує опікуна котів, який їх годує, пояснює, наскільки небезпечні хвороби переносять безпритульні тварини. Годувальника кота або кішки просять самому віддати тварину, щоб звести до мінімуму можливий для неї стрес, який призводить до зниження її імунітету», - повідомила директор приюту.

Після відлову та карантинного режиму всіх котів і кішок відправляють на прилаштування, щоб вони знайшли новий будинок, або тварин можуть забрати їхні опікуни. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини