У «Тепломережах» прочитали лекцію з безпеки
20 жовтня 2022 16:35 ЖКГ
У «Тепломережах» прочитали лекцію з безпеки На комунальному підприємстві «Харківські теплові мережі» для співробітників пройшла лекція від Асоціації саперів України.

Спікер Дмитро Філіппов у доступній формі пояснив теплоенергетикам, як треба поводитися під час обстрілів. Він озвучив прості речі, які рятують життя: поведінка без паніки під час обстрілу та надійний захист від розльоту уламків від снарядів, вікон чи інших предметів побуту. За його словами, під час вибуху необхідно обов'язково впасти на землю обличчям донизу та закрити голову та вуха руками. У жодному випадку не можна стрибати у воду, бо гідроудар, що виникає від вибухової хвилі, посилюється у воді, і у людини можуть розірватися судини і внутрішні органи. Вкотре лектор повторив правило двох стін і порадив, що саме потрібно зібрати в тривожну валізку, щоб вона не була великою.

Особливу цікавість викликало питання зберігання документів. Як розповів Дмитро Філіппов, їх можна убезпечити кількома способами: зробити багато копій і залишити по одній у кожній сумці, завантажити в «Дію» і на гугл-диск.

Друга частина лекції була присвячена поводженню з вибухонебезпечними предметами. Головне правило - нічого не брати до рук та викликати рятувальників за номером 112 або 101.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини