У Харкові та області внаслідок обстрілів виникло 16 пожеж
22 червня 2022 08:46 Оперативна інформація
У Харкові та області внаслідок обстрілів виникло 16 пожеж Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу, з 21 по 22 червня, здійснили 48 оперативних виїздів.

Таку інформацію повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області.

Зокрема, рятувальники 37 разів виїздили на гасіння пожеж (з них 16 – спричинених обстрілами), шість – для надання допомоги населенню, чотири -  для допомоги комунальним службам, один – на інший виклик.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Індустріальному (4 пожежі), Київському (2) та Слобідському (1) районах Харкова, а також у Чугуївському (4), Ізюмському (3), Куп’янському (1) та Богодухівському (1) районах області. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, гаражі, автомобілі, складські приміщення, адміністративні та інші будівлі.

Зокрема, відразу три такі пожежі рятувальнии ліквідували вдень у Чугуївському районі. Там горіли два гаражі на площі 90 кв.м та торгівельний павільйон на території автостанції площею 20 кв. м. Внаслідок цих обстрілів щонайменше шість осіб загинули і три постраждали. Займання гасили чотири одиниці пожежно-рятувальної техніки та близько 20 працівників ДСНС.

Протягом доби піротехніки знешкодили 31 ворожий боєприпас.

Як повідомили в ГУ ДСНС раніше, кілька пожеж сталося вдень 21 червня в Індустріальному районі, найбільша з яких - у складській будівлі. На час прибуття рятувальних підрозділів ДСНС вогонь встиг поширитися на площу близько 3000 кв. м. Тільки в цю складську будівлю потрапило кілька ворожих снарядів, що й зумовило стрімке поширення полум'я на значну площу. О 18:15 пожежу було ліквідовано. До її гасіння було залучено 14 одиниць техніки та близько 60 осіб особового складу ДСНС. Внаслідок розривів ворожих боєприпасів щонайменше чотири особи загинули, ще 10 були поранені.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини