У центрі адмінпослуг розповіли, що робити, якщо людина втратила чи забула паспорт
10 травня 2022 19:16 Суспільство
У центрі адмінпослуг розповіли, що робити, якщо людина втратила чи забула паспорт Українці мають кілька способів відновити паспорт, якщо вони забули або втратили документ під час евакуації.

Як повідомили у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова, у таких випадках можна користуватися паспортами у додатку «Дія» - ID-картою або закордонним. Вони мають таку ж юридичну силу, що й звичайні. Цифровий паспорт можна пред'являти на блокпостах та у поліції, а також використовувати для перетину кордону в Польщі та Молдові.

Крім того, у «Дії» запустили «єДокумент», який можна показувати представникам поліції та бійцям територіальної оборони на блокпостах, аби підтвердити особу.

У ЦНАП можна отримати ID-карту, закордонний паспорт та відновити втрачені документи. Зараз центри працюють у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Дізнатися про їхні адреси, графік роботи та контакти можна на платформі «Дія.Центрів».

Також паспортні послуги доступні у підрозділах Державної міграційної служби. Перевірити, чи працює ДМС у вашому регіоні, і знайти контактний номер можна за посиланням.


Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини