Минулої доби внаслідок обстрілів пожежі сталися у двох районах міста
02 травня 2022 09:39 Оперативна інформація
Минулої доби внаслідок обстрілів пожежі сталися у двох районах міста Підрозділи ДСНС протягом доби, з 1 по 2 травня, здійснили 18 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

Як повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області, минулої доби рятувальники виїжджали на гасіння пожеж у Київському (7 пожеж) та Шевченківському (2) районах Харкова, а також у Богодухівському (6), Харківському (2) та Чугуївському (1) районах області. Внаслідок ворожих обстрілів там сталися займання багатоповерхових та приватних будинків, автомобілів, гаражів, господарчих будівель та складських приміщень. 

Зокрема, у Київському районі міста горіли два складських приміщення - з автошинами та гербіцидами, а також вантажний автомобіль. Загальна площа пожежі склала близько 1 тис. кв.м. Для її ліквідації було задіяно чотири одиниці техніки та близько 20 працівників ДСНС. Також серед найбільших пожеж, спричинених обстрілами, - горіння наземних резервуарів з пальним, які належать одній із агрофірм Золочівської територіальної громади. Площа пожежі склала близько 1,2 тис кв.м. 

Зазначимо, усього за добу рятувальники здійснили 35 оперативних виїздів, з яких двічі надавали допомогу у подоланні наслідків ДТП, один раз брали участь в евакуації цивільного населення, постраждалого в окупації, а також 28 разів виїжджали на ліквідацію пожеж (18 – спричинених обстрілами, решта – з інших причин, не пов’язаних з бойовими діями). 

Крім того, протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 41 виїзд на ліквідацію ворожих боєприпасів та знешкодили 53 вибухонебезпечних предмети. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини