На комплексах водопідготовки КП «Харківводоканал» освятили воду
19 січня 2022 14:29 Суспільство
На комплексах водопідготовки КП «Харківводоканал» освятили воду Обряди освячення води, що подається до будинків харків'ян, відбулися сьогодні, 19 січня, на водозаборах комплексів водопідготовки «Донець» та «Дніпро» КП «Харківводоканал».

На водозаборі Комплексу водопідготовки «Донець» церемонію освячення води провів настоятель Храму Володимирської ікони Божої Матері протоієрей Петро. 

«Хрещення - це духовний обряд, завдяки якому через освячення води ми загартовуємо тіло і душу, очищаючи себе та свої думки, налаштовуючись на краще життя. Освячена вода несе у собі Божу благодать. Нехай водохресна вода зцілить не лише ваші тіла, а й душі!» - зазначив протоієрей.

Як повідомив директор Комплексу водопідготовки «Донець» КП «Харківводоканал» Ігор Злидень, проведення обрядів освячення води на водозаборах комплексів водопідготовки відбувається щороку і вже стало традицією.

«Для нас Водохреща – це особливе свято, бо вже 140 років наше підприємство надає воду харків'янам. Безумовно, вода – головне джерело життя, тому треба до неї ставитися дуже дбайливо. Сьогодні ми проводимо обряд освячення, і вже незабаром вода потрапить до будинків харків'ян», - зазначив Ігор Злидень.

Також церемонія освячення води відбулася сьогодні на водозаборі першого підйому Краснопавлівського водосховища Комплексу водопідготовки «Дніпро».

Довідка. Комплекси водопідготовки «Донець» і «Дніпро» займаються очищенням і подачею води, яка постачається у житлові будинки Харкова. КВ «Донець» здійснює забір води з річки Сіверський Донець, яка долає до міста відстань у 40 км, КВ «Дніпро» бере воду з Краснопавлівського водосховища, за 140 км від Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини