У Харкові продовжують встановлювати світлофорні об'єкти
23 листопада 2021 15:49 Транспорт
У Харкові продовжують встановлювати світлофорні об'єкти У місті продовжуватимуть реконструкцію світлофорних об'єктів у рамках підвищення безпеки дорожнього руху.

Про це сьогодні, 23 листопада, заявив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов на спільній нараді керівників правоохоронних та інших державних органів.

Під час заходу було розглянуто питання безпеки на дорогах міста та області, а також обговорювалися шляхи запобігання правопорушенням у цій сфері.

Віцемер зазначив, що міська влада проводить величезну роботу, спрямовану на підвищення рівня безпеки дорожнього руху, зокрема, в місті встановлюються сучасні світлофорні об'єкти. Так, протягом останніх років було реконструйовано 37 світлофорних об'єктів.

«Здавалося б, для півторамільйонного міста це небагато, але ж за кожним об'єктом стоїть величезна робота. Наприклад, реконструкція організації дорожнього руху на перехресті пр. Московський – вул. Академіка Павлова – вул. Тарасівська – вул. Польова – вул. Лесі Українки. Ми говоримо про встановлення одразу чотирьох світлофорних об'єктів, про розширення проїжджої частини. За статистикою минулих років, там траплялося від однієї до трьох аварій на день, а з моменту закінчення реконструкції – чотири за рік. Зменшення у сто разів, і це лише на одному перехресті. Зроблено багато, але належить зробити, звісно, ​​ще більше», - зазначив Євгеній Водовозов.

За його словами, у місті продовжують працювати програми «Безпечне місто» та «Підвищення безпеки дорожнього руху». На реалізацію цих програм у бюджет наступного року, зокрема, буде закладено кошти на будівництво пішохідних переходів та реконструкцію світлофорних об'єктів. «Основну увагу місто приділятиме встановленню простих світлофорних об'єктів у житлових мікрорайонах, біля навчальних закладів», - повідомив віцемер.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини