У Харкові застосовують інноваційні методи заміни тепломереж
09 листопада 2021 10:29 ЖКГ
У Харкові застосовують інноваційні методи заміни тепломереж Бригади КП «Харківські теплові мережі» перекладають внутрішньоквартальні мережі у найкоротші терміни та без відключення споживачів.

Як повідомили на підприємстві, цього року «Харківські теплові мережі» вперше почали застосовувати гнучкі теплоізольовані труби «Кордфлекс» (Kordflex) австрійського виробництва, призначені для транспортування теплоносія з температурою до 130°С. Зокрема нові технології вже застосували на вул. Клочківській, 325, 329, 329-а та вул. Музичній, 4, 8 у Шевченківському районі, замінивши 670 м внутрішньоквартальних мереж.

«Нова високотемпературна система «Кордфлекс» дозволяє назавжди відмовитися від недовговічних сталевих труб в системах опалення. Термін їх експлуатації становить не менше 49 років, що вдвічі перевищує термін експлуатації металевих трубопроводів, а швидкість прокладання збільшується вп'ятеро. Це дозволяє прокладати мережі під час опалювального сезону, за низьких температур і без відключення споживачів», - наголосили на підприємстві.

Також на ХТМ зазначили, що поки що перекладаються тільки внутрішньоквартальні мережі, діаметр труб становить від 55 до 160 мм. За технологією, спочатку укладається так званий ствол, і вже від нього йдуть відгалуження на будинки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини