«Тепломережі» впроваджують сучасну систему диспетчеризації
14 липня 2021 16:44 ЖКГ
«Тепломережі» впроваджують сучасну систему диспетчеризації КП «Харківські теплові мережі» впроваджує сучасну систему диспетчеризації «SCADA», завдяки якій система теплопостачання міста буде відображатися, оброблятися й архівуватися онлайн.

Як повідомили сьогодні, 14 липня, на підприємстві, технічне переоснащення торкнеться 25-ти ключових теплових магістральних камер системи централізованого теплопостачання. Роботи виконуються в рамках проєкту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України», що фінансується Всесвітнім банком.

Наприклад, у Слобідській філії КП «ХТМ» на вул. Мефодієвській, 11 знаходиться вузлова камера, яка забезпечує передачу та розподіл теплоносія на насосну станцію, а також є основною для встановлення гідравлічного режиму в центральній частині міста. Устаткування за роки експлуатації повністю зносилося, міняти його будуть, застосовуючи комп'ютерні технології. У підсумку, диспетчерське управління системи «SCADA» дозволить фахівцям КП «ХТМ» в онлайн-режимі відслідковувати всі процеси, які відбуваються в системі теплопостачання міста.

Також проєкт передбачає дистанційне керування з центрального диспетчерського пульта комунального підприємства, що дозволить оперативно локалізовувати аварійні ситуації та здійснювати перемикання в мережах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини