На об'єктах масового перебування людей виявлено близько 1,3 тисячі порушень
24 квітня 2018 13:58 Місто
На об'єктах масового перебування людей виявлено близько 1,3 тисячі порушень На об'єктах з масовим перебуванням людей у Харкові було виявлено 1273 порушення правил протипожежної безпеки.

Про це сьогодні, 24 квітня, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Харківського міського відділу Головного управління ДСНС України в Харківській області Володимир Юрченко.

Він нагадав, що в середині березня в місті Кемерово (Росія) сталася пожежа в розважальному центрі, в результаті якої загинули десятки людей, в тому числі діти. Після цієї події Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав розпорядження провести перевірки дотримання заходів щодо забезпечення пожежної безпеки у всіх торгово-розважальних центрах та інших місцях масового перебування людей.

За словами Володимира Юрченка, в Харкові налічується 672 таких об'єкта - 221 торгово-розважальний і культурно-видовищний заклад, 68 закладів охорони здоров'я та 383 установ освіти. На сьогоднішній день перевірено 88 об'єктів: 23 - торгово-розважальних і культурно-видовищних установ (виявлено 425 порушень), чотири медичних установи (37 порушень), 61 заклад освіти (811 порушень).

«Керівникам вручені акти та приписи на усунення порушень, 73 керівників притягнуто до адміністративної відповідальності. Готуються позови до суду для припинення роботи п'яти торгово-розважальних об'єктів, в тому числі ТРЦ «Дафі». Після перевірки на кожному об'єкті були проведені навчання. Крім того, інспекторів не допустили в торговий центр «Протон» на пл. Захисників України, 7/8. Відповідний акт був направлений до поліції, і ми намагатимемося потрапити туди повторно, бо є інформація, що там серйозні порушення», - повідомив Володимир Юрченко.

За його словами, в лікарнях і школах відповідально ставляться до приписів пожежних та активно займаються усуненням порушень.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов підкреслив, що результати рейдів по місцях масового перебування людей дуже невтішні.

«Так, робота проводилася, але є таке відчуття, що МНС спочиває на лаврах, як ніби все добре. Насправді - це реальна катастрофа. У «Дафі» були закриті евакуаційні входи, люди просто не знали, як евакуюватися, - і об'єкт досі працює! Хотілося, щоб були прийняті жорсткі заходи, щоб був наведений лад, незважаючи на особистості господарів. На деяких об'єктах є кричущі порушення, які несуть загрозу життю людей, коли заблоковані евакуаційні виходи, не працюють системи оповіщення та пожежогасіння, навіть немає вогнегасників. Вони все ще працюють. Коли проводили навчання, то часом це була клоунада. Приїхала пожежна машина, а на ній сходи не спрацювали, не знали, де пожежний гідрант знайти. А якби це було в реальності? Треба більше тренуватися, на кожному об'єкті! Щоб виправити ситуацію загалом, треба робити системні кроки, а ви цього поки не робите», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини