Місто допоможе кооперативам та ОСББ з енергозбереженням
02 вересня 2016 16:46 ЖКГ
Місто допоможе кооперативам та ОСББ з енергозбереженням На найближчій сесії Харківської міської ради депутатам запропонують затвердити програму часткового відшкодування кредитів, отриманих ЖБК І ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів.

Як повідомив сьогодні, 2 вересня, на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Харківської міської ради директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, мова йде про утеплення фасадів, ремонт систем опалення, встановлення приладів обліку тепла, заміни вікон на металопластикові тощо.

В рамках програми передбачається компенсація з міського бюджету тіла кредиту в розмірі 20%, але не більше 100 тис. грн на один будинок.

«Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження рекомендувало містам прийняти відповідну програму, оскільки державна програма так званих «теплих кредитів» поки припинена. Але якщо державна програма була більше орієнтована на кредитування фізичних осіб і в меншій мірі охоплювала юридичні особи, то ми плануємо надавати підтримку юрособам - будинкам ЖБК та ОСББ», - зазначив Роман Нехорошков.

Фінансування програми буде передбачене в бюджеті міста на 2017 рік, а поки Департамент житлового господарства збиратиме заявки від ЖБК та ОСББ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини