У дороги Харкова за п'ять років вкладено близько 2 мільярдів гривень
10 серпня 2015 15:25 Інфраструктура
У дороги Харкова за п'ять років вкладено близько 2 мільярдів гривень За п'ять останніх років в дороги міста Харкова вкладено близько 2 млрд грн.

Про це сьогодні, 10 серпня, повідомив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимир Чумаков. За його словами, ці кошти були спрямовані на реконструкцію, капітальний і поточний ремонт доріг, їх утримання, прибирання взимку тощо. Серед великих магістралей, які помітно змінилися в кращій бік за останні п'ять років, - пр. Гагаріна, пр. 50-річчя СРСР, пр. Героїв Сталінграда, вул. Блюхера, частини вул. Академіка Павлова та вул. Героїв Праці, а також десятки доріг поменше і сотні внутрішньоквартальних доріг.

Цього року департаменту виділено 873 млн грн, які спрямовані на будівництво метро, ​​придбання дорожньої техніки, а також на традиційні і найбільш витратні утримання та ремонт доріг.

«У Харкові зараз ведеться досить великий обсяг капітального та поточного ремонту, реконструкції вулиць. Дуже масштабні роботи йдуть на Московському проспекті, де ми вперше пішли шляхом повної заміни комунікацій. Це дорогий проект. Також цього року заплановано почати капремонт пр. Маршала Жукова, закінчити - вул. Клочківської, провести ремонт на вулицях Котлова, Трінклера, Маяковського, Халтуріна, Руставелі, Галана, Туркестанській, Культури. Цього року вже сплачено близько 200 млн грн, і ми постараємося освоїти всі гроші, які нам виділяються», - зазначив Володимир Чумаков.

За його словами, найбільші складності з капітальним ремонтом цього року виникли на внутрішньоквартальних дорогах: кошти місто виділило, але роботу гальмує паперова тяганина.

«Якщо торік нам не потрібно було готувати проекти на капремонт внутрішньоквартальних доріг, то зараз на будь-яку ділянку необхідно зробити проект, пройти експертизу, отримати дозвіл інспекції ДАБК, а це дуже затримує роботу. Але ми в будь-якому випадку намагаємося долати всі труднощі і працювати за планом», - зазначив Володимир Чумаков.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини