Трамваї на Салтівці зіткнулися через неуважність водія
04 серпня 2015 13:40 Суспільство
Трамваї на Салтівці зіткнулися через неуважність водія За попередніми висновками, причиною вчорашньої ДТП за участю двох трамваїв на Салтівці стала неуважність однієї з вагоновожатих.

Як повідомив сьогодні, 4 серпня, заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, водій одного з трамваїв не перевірила положення стрілочного переводу перед розворотним колом, у результаті чого трамвай виїхав на зустрічну колію, де і сталося лобове зіткнення вагонів. Крім того, вона виїхала одночасно з іншим трамваєм на трамвайний вузол, що також заборонено.

За його словами, вагоновожатій - 39 років, але працювала вона водієм трамвая тільки 21-й день. При цьому жінка закінчила відповідні курси, пройшла стажування і отримала 3-й клас водія, який дозволяє керувати трамвайним вагоном самостійно.

«Зіткнення сталося через серйозне і вкрай рідкісне порушення, тому комісія ще з'ясовуватиме, чому так сталося. Можу сказати, що це потягне за собою серйозні не тільки зовнішні, але і внутрішні заходи і перевірки. Слава Богу, важких травм не було у пасажирів, всі живі, але ступінь відповідальності водія все одно достатньо високий», - зазначив Євген Водовозов.

Нагадаємо, що вчора, 3 серпня, на перехресті пр. Тракторобудівників та Салтівського шосе зіткнулися два трамваї, в результаті чого постраждало близько двох десятків пасажирів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини