Міська влада виступила проти проведення пікету на площі Свободи
15 травня 2015 16:10 Офіційно
Міська влада виступила проти проведення пікету на площі Свободи Міська влада виступила проти проведення ініціативною групою громадян пікету на пл. Свободи в понеділок, 18 травня.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 15 травня, на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому.

Як повідомили на засіданні, заявник повідомив про проведення акції з 12:00 до 14:00 з орієнтовною кількістю учасників до 2 тис. чоловік з метою підтримки ФК «Металіст» та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Учасники пікету повідомили про намір використовувати плакати, транспаранти, відеотехніку.

Заявник, який підписав повідомлення, на сьогоднішнє засідання погоджувальної комісії не прибув.

Як повідомив заступник начальника відділу громадської безпеки міського управління міліції Артем Попков, раніше в телефонній бесіді заявник також не зміг пояснити, які вимоги висуватимуться під час пікету, які прапори і транспаранти будуть використовуватися.

«На території Харкова зберігається напружена обстановка з загрозою терористичних актів, постійно надходять повідомлення про замінування об'єктів і місць масового скупчення людей. Крім того, в акції братимуть участь фанати «Металіста». Зі свого досвіду ми знаємо, що вони можуть запалювати фаєри, можуть піти ходою містом. Не знаючи, що мається на увазі під таким пікетом, пропонуємо вийти з пропозицією про заборону проведення даної акції», - зазначив Артем Попков.

Представник управління СБУ в Харківській області також виступив проти проведення пікету.

Таким чином, в інтересах безпеки громадян міська влада подасть до суду адміністративний позов про заборону проведення акції.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини