Завтра з Харкова відправлять два літаки з останніми тілами загиблих в авіакатастрофі
25 липня 2014 19:39
Завтра з Харкова відправлять два літаки з останніми тілами загиблих в авіакатастрофі Два літаки з 38 контейнерами з тілами загиблих під час катастрофи авіалайнера «Боїнг-777» під Торезом відправлять завтра з Міжнародного аеропорту «Харків».
Про це сьогодні, 25 липня, на прес-конференції повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський. Це останні борти, які відправляться з Харкова, оскільки фахівці з Нідерландів, США, Великобританії, Австралії та України завершили свою роботу з дослідження тіл. За його словами, всього вони розкрили 378 пакетів з тілами і фрагментами тіл, які прибули в чотирьох вагонах-рефрижераторах з Донецької області. На сьогоднішній день в Нідерланди було відправлено 189 контейнерів. 

В той же час, як зазначив голова місії від Національної поліції Королівства Нідерланди Ян Тандер, досліджувати частини літака зараз немає можливості, оскільки до місця аварії не можна підійти, бо цю територію утримують бойовики. 

«Ми збираємося відправитися на місце катастрофи. Для цього з Нідерландів приїдуть 40 поліцейських. Але вони будуть допущені до роботи тільки після того, як територію очистять від бойовиків. Ми вирушимо туди, щоб повністю дослідити це місце і повернути на Батьківщину останки загиблих людей, але я не можу сказати точно, скільки часу це займе», - зазначив Ян Тандер.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини