ІНФОРМАЦІЯ Холодногірського району м. Харкова

Шановні роботодавці та мешканці Холодногірського району! 

На підставі  даних  КНП «Міська поліклініка  № 24», Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 2 Філії «Центр охорони здоров`я» ПАТ «Українська залізниця», КНП «Міська дитяча клінічна лікарня № 19», згідно з  первинними зверненнями всіх потерпілих до зазначених установ протягом  9 місяців 2021  року зареєстровано 180 звернень з приводу отримання травм невиробничого характеру (на 9 звернень більше ніж за
9 місяців  2020 року). Згідно з інформацією  КНП «Міська  поліклініка  № 24» за січень-вересень 2021 року  сталося  27 нещасних випадків невиробничого характеру зі смертельним наслідком з мешканцями Холодногірського району
м. Харкова. Ці нещасні випадки були первинно зареєстровані іншими лікувально-профілактичними  закладами  міста.

Основною подією, що призвела до нещасних випадків невиробничого характеру, є падіння потерпілих (93,9 %  від загальної кількості зареєстрованих нещасних випадків).

На виконання Порядку  розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2001 № 270 (зі змінами), Управлінням соціального захисту населення опрацьовано 489  повідомлень про нещасні випадки (на 43 повідомлень менше, ніж за 9 місяців  2020 року, або на 5,9 %), з них стосовно мешканців Холодногірського району – 662 (або  97,92 %  від загальної кількості потерпілих), мешканців м. Харкова – 4 (0,6 %), мешканців Харківської обл. – 3 (0,44 %),  мешканців  інших областей України – 5 (0,74 %), мешканці інших країн – 2 (0,3%).

За матеріалами  розслідувань 16 нещасних випадків  невиробничого характеру встановлено, що головною причиною нещасних випадків була особиста необережність потерпілих.

У зв’язку з вищевикладеним,  звертаємо увагу керівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності та господарювання щодо активізації проведення профілактичної роботи, спрямованої на попередження нещасних випадків невиробничого характеру.

Також, звертаємо увагу мешканців Холодногірського району на необхідність дотримання правил безпеки у побуті та в громадських місцях, а також  проведення роз’яснювальної роботи з дітьми щодо небезпеки вуличних та побутових травм, тощо.

 

 
Начальник Управління                                                     Т.І. КОНОНЕНКО

Друкувати