Звіт про результати базового відстеження результативності рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 24.12.2019 № 989 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 26.12.2018 № 983 «Про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова»
  1. Вид та назва регуляторного акта:

рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 24.12.2019 № 989 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 26.12.2018 № 983 «Про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова».

  1. Виконавець заходів з відстеження – Департамент економіки та комунального майна Харківської міської ради.
  2. Цілі прийняття акта:

приведення у відповідність до законодавства питань залучення замовників до пайової участі в розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Харкова;

залучення коштів замовників на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Харкова;

удосконалення взаємовідносин органів місцевого самоврядування та замовників.

  1. Строк виконання заходів з відстеження: 01.10.2020 - 01.11.2020.
  2. Тип відстеження – базове.
  3. Метод одержання результатів відстеження – статистичний.
  4. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, визначені в аналізі регуляторного впливу рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 24.12.2019 № 989 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 26.12.2018 № 983 «Про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова» отримані в Управлінні соціально-економічного розвитку, планування та обліку Департаменту економіки та комунального майна.

Способи одержання даних – відстеження та обробка статистичних даних.

  1. Показники результативності регуляторного акта.

Згідно з прийнятим Порядком пайової участі замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова з замовниками, які мають намір щодо забудови території (однієї чи декількох земельних ділянок) міста Харкова шляхом здійснення нового будівництва або зміни об’єкта будівництва, у тому числі під час проведення будівництва або реконструкції без зміни зовнішніх геометричних розмірів та фундаментів у плані об’єкта будівництва та/або функціонального призначення об’єкта, укладаються договори про пайову участь у розвитку інфраструктури міста.

Порядок у новій редакції діє з 01 січня 2020 року.

За підсумками проведеного базового відстеження встановлено:
з 01.01.2020 - 01.11.2020 укладено 139 договорів про пайову участь у розвитку інфраструктури міста на суму 25 092,4 тис. грн.

За аналогічний період 2019 року укладено 187 договорів про пайову участь у розвитку інфраструктури міста на суму 22 879,0 тис. грн.

При зниженні кількості договорів на 25,7 % обсяги залучення коштів пайової участі збільшилися на 9,7 %.

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Прийняття зазначеного рішення дозволило залучити кошти пайової участі на розвиток інфраструктури міста; врахувати останні зміни законодавства України, судову практику та власний досвід залучення замовників до пайової участі; удосконалити взаємовідносини органів місцевого самоврядування та замовників, а також розширити перелік замовників, які не залучаються до пайової участі у розвитку інфраструктури м. Харкова.

З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» № 132-ІХ з 01.01.2020 виключено ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», відповідно до якої розроблено рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 26.12.2018 № 983 «Про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова», та встановлено інший розмір та порядок пайової участі, який діє протягом 2020 року, а також розширено перелік об’єктів, при будівництві яких пайова участь не сплачується.

Враховуючи викладене, регуляторний акт приведено у відповідність із нормами Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» шляхом внесення до нього змін рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 24.12.2019 № 989.

У результаті реалізації регуляторного акта здійснюється наповнення бюджету міста Харкова шляхом залучення коштів замовників на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Харкова.

Регуляторний акт відповідає вимогам чинного законодавства та має високий рівень досягнення визначених цілей, результати реалізації його положень мають позитивну динаміку.

Діючим законодавством пайова участь замовників будівництва у розвитку інфраструктури населеного пункту передбачена лише протягом 2020 року.

У разі відсутності змін у законодавстві стосовно пайової участі замовників, 01 січня 2021 року регуляторний акт скасовується.

 

 

Заступник міського голови –
директор Департаменту економіки 
та комунального майна                                                                                                    М.І. ФАТЄЄВ

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes