Протокол №22 позачергового засідання міської комісії Щодо виконання керівництвом клубу «Galaktika Club» (вул. 23 Серпня, 12-а) обмежень, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки постановою Кабінету Міністрів від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
Заслухавши інформацію начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області та голови адміністрації Шевченківського району міста Харкова,

Комісія відмічає:

На протязі липня поточного року до виконавчих органів Харківської міської ради надходили численні скарги від населення Шевченківського району міста щодо порушень карантинних обмежень розважальним закладом «Galaktika Club».

При проведенні перевірки дотримання протиепідемічних заходів у розважальних закладах та закладах громадського харчування сумісній рейдовій групі за участю представників виконавчих органів Харківської міської ради, Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області не було надано доступ до приміщення клубу.

Відповідно до статті 75 Кодексу цивільного захисту України, статей 29, ЗО Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», керівникомробіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м.Харкові було підписано розпорядження № 18 від 23.07.2020 щодо тимчасового до окремого розпорядження призупинення діяльності ряду суб’єктів господарювання, яка передбачає роботу з відвідувачами. Серед вищезазначених об'єктів зазначено клуб «Galaktika Club» (вул. 23 Серпня, 12-а). Однак, робота цього закладу продовжувалась. 19.08.2020 заступником міського голови з питань житлово- комунального господарства-керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м.Харкові було проінформовано з цього питання Головне управління Національної поліції в Харківській області. За інформацією адміністрації Шевченківського району та мешканців прилеглих до клубу будинків даний заклад до теперішнього часу, не зважаючи на вимоги постанови КМУ від 22.07.2020 № 641, продовжує діяльність у нічний час.

Таким чином, керівництво закладу відкрито ігнорує вимоги протиепідемічних заходів, визначених Кабінетом Міністрів України, розпорядженнями головного санітарного лікаря України, протоколами комісій з питань техногенно-екологічної безпеки державного, регіонального та міського рівня.

Комісія вирішила:

1. Рекомендувати ГУ Національної поліції в Харківській області (Сокуренко В.В.) відповідно до п.5 протоколу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 03.09.2020 № 28 провести перевірку діяльності клубу «Galaktika Club» та вжити дієвих заходів реагування в межах своєї компетенції та згідно чинного законодавства.

2. Відповідно до п.5 протоколу Державної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 03.09.2020 № 28 Управлінню державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області (Зубкова І.А.) здійснити заходи контролю за виконанням карантинних обмежень у клубі «Galaktika Club».

3. Контроль за виконанням даного рішення комісії покласти на заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства - керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м. Харкові Руденка А.І. та секретаріат комісії (Пушкарьов О.Ф.).

Інформацію про виконання протокольних рішень надавати через Департамент по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту.




Перший заступник міського
голови, перший заступник
голови комісії                                                                              І.О. ТЕРЕХОВ
Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes