Протокол №18 позачергового засідання міської комісії Щодо поточної епідемічної ситуації на території міста Харкова

Комісія відмічає:

Що за період 28.06 - 30.06.2020 року на території міста відбулося погіршення епідемічної ситуації з COVID-19. Серед мешканців міста виявлено 233 випадка, що складає 83,2 % від випадків, зареєстрованих у Харківській області. Показник на 100 тис. населення на протязі тижня перевищував рекомендований критерій – 12,0 та фактично складав 14,16 та 16,43. Враховуючи рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологичної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 17 від 02.07.2020) 

Комісія вирішила:

1. Заступнику міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення  Горбуновій-Рубан С.О., Управлінню Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в місті Харкові ГУ Держпродспоживслужби Харківській області (Зубкова І.А.), Харківській міській філії державної установи «Харківській обласний лабораторний центр МОЗ України» (Чегодайкін В.М.) кожні три дні аналізувати епідемічну ситуацію у місті. У разі відповідності епідемічної ситуації у місті ознакам для посилення протиепідемічних заходів, надавати пропозиції щодо розгляду цього питання на засіданні міської комісії  з питань техногенно-екологичної безпеки та надзвичайних ситуацій.

2. Заборонити проведення масових заходів за участю понад 10 осіб, роботу розважальних закладів, у тому числі, роботу кінотеатрів.

3. Керівникам закладів громадського харчування міста (кафе, ресторани тощо):

3.1. заборонити роботу закладів, де відсутні літні майданчики, або площа залу складає меньш 50 квадратних  метрів, окрім надання послуг із здійснення адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

3.2. роботу закладів громадського харчування (кафе, ресторани тощо) завершувати до 22 години, окрім закладів, які надають послуги із здійснення адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

4. Департаменту адміністративних послуг і споживчого ринку Харківської міської ради (Китайгородська В.В.) довести до відома керівників підприємств, установ і організацій громадського харчування вимоги п. 3 данного рішення.

5. Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради (Сідоренко Ю.С.) провести роботу з інформування населення міста Харкова щодо необхідності обов’язкового використання засобів індивідуального захисту, дотримання соціального дістанціювання у громадському траспорті, громадських будинках та спорудах, місцях масового відпочинку.

6. Відділу по роботі з громадськими об'єднаннями (Стєрін Н.О.) рекомендувати керівникам реалігійних конфесій проводити служиння за допомогою онлайн трансляції.

7.  Контроль за виконанням даного рішення комісії покласти
на заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства – керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м. Харкові
Руденка А.І. та секретаріат комісії (Пушкарьов О.Ф.).

 

Інформацію про виконання протокольних рішень надавати через Департамент по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту. 

 

                    
 
Перший заступник міського
голови, перший заступник
голови комісії                                                                         І.О. ТЕРЕХОВ

 

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes