Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 18.12.2018 № 940 «Про затвердження Інструкції з діловодства в Харківській міській раді та її виконавчих органах»

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

Від 2022-06-23 р. № 130


З метою подальшого вдосконалення порядку документування та організації роботи з документами, ураховуючи наказ Національного агентства з питань запобігання корупції від 27.05.2021 № 277/21 «Про затвердження Типового положення про уповноважений підрозділ (уповноважену особу) з питань запобігання та виявлення корупції», методичну настанову Національного агентства з питань запобігання корупції «Візування антикорупційним уповноваженим проєктів актів організації публічного сектору», на підставі рішень 7 сесії Харківської міської ради 8 скликання від 12.10.2021№ 199/21 «Про внесення змін до структури виконавчих органів Харківської міської ради 8 скликання» та від 12.10.2021 № 200/21 «Про внесення змін до положень виконавчих органів Харківської міської ради 8 скликання», керуючись ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Харківської міської ради


ВИРІШИВ


1. Внести до Інструкції з діловодства в Харківській міській раді та її виконавчих органах, затвердженої рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 18.12.2018 № 940 «Про затвердження Інструкції з діловодства в Харківській міській раді та її виконавчих органах» (далі – Інструкція), такі зміни: 

1.1. Абзац шостий пункту 87 Інструкції замінити на абзаци шостий, сьомий, восьмий такого змісту:

«Перед направленням до Юридичного департаменту, а у випадках, передбачених абз. 5 п. 87 Інструкції, коли функції правового забезпечення відповідних виконавчих органів міської ради за рішенням міської ради покладено на інші виконавчі органи та візування проєкту рішення здійснюється таким органом, проєкти рішення виконавчого комітету міської ради, завізовані керівниками відповідних виконавчих органів міської ради, разом з матеріалами, на підставі яких такі рішення готуються, передаються, як правило, із супровідним листом до Служби з питань запобігання корупції для перевірки наявності причин, які можуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Служба з питань запобігання корупції протягом 2 робочих днів опрацьовує та візує проєкти рішень виконавчого комітету міської ради, а в разі виявлення зазначених обставин повертає проєкт рішення виконавчого комітету міської ради з пропозиціями щодо їх усунення.

Проєкт рішення виконавчого комітету міської ради вважається підготовленим після його погодження та візування керівниками відповідних виконавчих органів міської ради, Службою з питань запобігання корупції, Юридичним департаментом або керівником виконавчого органу, на якого покладені функції правового забезпечення згідно з рішенням міської ради, заступниками міського голови за відповідними напрямками діяльності, заступником міського голови – керуючим справами виконавчого комітету міської ради, а з питань, передбачених ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», – після візування секретарем міської ради.». 

1.2. Абзац другий п. 97 Інструкції викласти в такій редакції:

 «Якщо проєкт розпорядження міського голови підготовлений Департаментом земельних відносин Харківської міської ради, Департаментом з інспекційної роботи Харківської міської ради, Департаментом містобудування та архітектури Харківської міської ради, він перевіряється на предмет відповідності вимогам чинного законодавства та нормопроєктувальної техніки відділом правового забезпечення Департаменту земельних відносин Харківської міської ради.». 

1.3. Абзац восьмий пункту 97 Інструкції викласти в такій редакції:

«Проєкт розпорядження міського голови вважається підготовленим після його погодження та візування керівниками відповідних виконавчих органів міської ради, Службою з питань запобігання корупції (у випадках, передбачених абзацом 6 п. 97 Інструкції), Юридичним департаментом, а у випадках, передбачених абзацом 2 п. 97 Інструкції, – керівником Департаменту земельних відносин Харківської міської ради та керівником відділу правового забезпечення Департаменту земельних відносин Харківської міської ради, заступниками міського голови за відповідними напрямками діяльності, заступником міського голови – керуючим справами виконавчого комітету міської ради, а з питань, передбачених ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», – після візування секретарем міської ради.». 

1.4. У тексті Інструкції слова «Департамент територіального контролю та земельних відносин» у всіх відмінках замінити словами «Департамент земельних відносин» у відповідних відмінках. 

1.5. У тексті Інструкції слово «проект» у всіх відмінках замінити словом «проєкт» у відповідних відмінках. 

2. Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради (Сідоренко Ю.С.) забезпечити оприлюднення рішення в установленому порядку. 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови – керуючого справами виконавчого комітету міської ради Чечетову-Терашвілі Т.М. 



Міський голова                                                                          І.О. ТЕРЕХОВ

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes