На Холодногірській лінії метро - новий поїзд
15 травня 2019 17:31 Місто
На Холодногірській лінії метро - новий поїзд Перед випуском на лінію склад, реконструйований метрополітеном за бюджетні кошти, оглянув міський голова.

15 травня  Харківський міський голова Геннадій Кернес оглянув у Московському депо метрополітену склад, який пройшов повну реновацію і вийде на лінію найближчими днями.

У п'яти вагонах типу Еж-3 було зроблено повне оновлення інтер'єру, відремонтовані несучі конструкції, проведено заміну застарілого і встановлення нового устаткування, в тому числі систем автоматичного пожежогасіння, відеоспостереження та очищення повітря в вагонах. Також поліпшено умови роботи в кабінах машиніста.

«Це четвертий такий склад, перші три успішно возять людей на Холодногірській лінії. І досвід показав, що реконструкція продовжує життя таких вагонів ще на 20 років. При цьому вартість всього складу - це два головних вагони і три проміжних - близько 50 млн. Купуючи нові, ми заплатили б стільки ж за один», - сказав Геннадій Кернес журналістам в ході огляду.

За його словами, програма оновлення вагонів проходить паралельно з процедурою закупівлі нового рухомого складу, передбаченої кредитним договором з Європейським банком реконструкції та розвитку. Крім фінансування будівництва двох нових станцій і депо, він включає придбання нових поїздів метро на 100 млн євро. Сьогодні готується тендерна документація для їх закупівлі.

«Паралельно ми робимо реновацію, це забезпечує безперервну і безпечну роботу метро щодня. Упевнений, фахівці можуть пишатися зробленою роботою. Тут виконані високі вимоги з безпеки і антівандалізму, що теж, на жаль, актуально. Далі - інклюзивність: у всіх вагонах є місця для людей з інвалідністю, а також мам з колясками. Нові сидіння, поручні, обшивка, підлога. І те, що я вже сказав, - кабіна машиніста зроблена так, щоб людина, яка відповідає за життя і безпеку тисяч людей, могла виконувати свою роботу, як годиться», - зазначив міський голова.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини