Київський суд Полтави закрив справу Геннадія Кернеса
10 серпня 2018 12:01 Місто
Київський суд Полтави закрив справу Геннадія Кернеса Суддя Київського суду Полтави Андрій Антонов сьогодні, 10 серпня, виніс рішення закрити справу стосовно Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

За словами судді, підставою для прийняття такого рішення стала неявка без поважних причин прокурорів, яка прирівнюється до відмови від обвинувачення і є підставою для закриття справи. У зв'язку з цим, суд позбавлений можливості визначити звинувачення по суті.

Зазначимо, що всі 19 прокурорів, які фігурують у справі Геннадія Кернеса, не з'являлися на останні засідання суду, щоб підтримати свій обвинувальний акт.

Сьогодні суддя Антонов зачитував повний огляд справи та оголосив рішення: кримінальне провадження щодо Геннадія Кернеса, а також його охоронців Віталія Блінніка і Євгена Сміцького закрити.

Постанова може бути оскаржена протягом семи днів.

Нагадаємо, справу стосовно Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його двох охоронців, яких звинувачували в тортурах активістів харківського євромайдану взимку 2014 року, розглядалася впродовж трьох років. 10 липня суддя Андрій Антонов пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини