Геннадій Кернес зустрівся з послом Лівану
23 березня 2018 14:36 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес зустрівся з послом Лівану Представник країни, тисячі громадян якої вчаться і живуть в Харкові, запропонував розвивати економічні і культурні зв'язки.

23 березня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з Надзвичайним і повноважним послом Ліванської Республіки в Україні Алі Дахером.

Призначений в Україну в кінці минулого року, ліванський дипломат вперше приїхав до Харкова. За його словами, місто має хороші відгуки серед ліванських медиків і фармацевтів, які навчаються у харківських вишах або закінчили їх. «Ми готові і надалі розвивати цю сферу, інвестуючи таким чином кошти і людей до Харкова і України», - сказав на початку зустрічі Алі Дахер.

Він розповів про плани Ліванської торгово-промислової палати організувати серію візитів до міст України й про готовність прийняти представників місцевого самоврядування та приватного бізнесу в Бейруті для налагодження контактів на рівні муніципалітетів і приватного сектора. Геннадій Кернес доручив почати підготовку таких зустрічей вже цього року.

Сторони обговорили взаємний інтерес в організації побратимських зв'язків між Харковом і Бейрутом. Ліванську столицю називають «Парижем на Сході», це один з найстаріших міст на Близькому Сході з розвиненою інфраструктурою, найбільший морський порт. І вже в цьому році в парку імені Горького буде висаджено національний символ республіки - ліванський кедр, найдавніший вид дерева, більше 75 разів згадується в Старому Завіті.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини