Геннадій Кернес: Підприємці «Барабашово» повинні бути впевнені в завтрашньому дні
27 грудня 2018 15:15 Місто
Геннадій Кернес: Підприємці «Барабашово» повинні бути впевнені в завтрашньому дні Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 27 грудня, провів чергову робочу зустріч з підприємцями ринку «Барабашово».

У ній також взяли участь перший заступник міського голови Ігор Терехов, директори профільних департаментів, керівництво ринку і підприємці, в числі яких - представники майданчиків «Свояк», «Яма», «Хозряди», «Струмочок», «Тканини», «Сектор С», «Перехрестя» та ін.

Підприємці повідомили меру, що, незважаючи на низку проведених зустрічей з керівництвом міста, ситуація на ринку продовжує ускладнюватися, від людей як і раніше вимагають продовжити договори з незрозумілими фірмами, в іншому випадку загрожують опечатати кіоски.

«Я прошу концерн «АВЕК» накласти мораторій на всі дії до тих пір, поки ми не розберемося по кожному з майданчиків: які з них є перспективою для укладення договору з містом, а які є вже в договірних відносинах з концерном. І що робити з цими договорами, якщо люди не хочуть з вами мати справу», - зазначив Геннадій Кернес.

Мер також додав, що частина підприємців з майданчика «Тканини» вже почали укладати договори з КП «Сучасне місто». Вирішити долю решти людей, які незадоволені діями адміністрації ринку, міський голова запропонував в індивідуальному порядку, зустрівшись з активом кожного з майданчиків і переглянувши їхні договори оренди з концерном «АВЕК», якщо такі є.

«Я попереджаю концерн «АВЕК»: якщо ви будете створювати умови не безпеки, а терору, я обіцяю вам, що пройде небагато часу і ви вилетите звідти, як пробка з пляшки. Я даю слово підприємцям, що ви - «АВЕК» - станете їхніми партнерами і сприятимете тому, щоб ми перевірили всі документи і сказали, що так, це дійсно договір з концерном «АВЕК», і тут треба або чекати закінчення його терміну дії або судитися. Але ми повинні в цьому розібратися спокійно. Я вважаю, що силою і залякуванням укладати договори оренди - це неоригінальний спосіб, все повинно бути по волі і бажанню людини», - підкреслив Геннадій Кернес.

За підсумками зустрічі було вирішено вже завтра і післязавтра, 28 і 29 грудня, спільно з фахівцями Департаменту контролю, споживчого ринку та адміністративних послуг та Департаменту реєстрації опрацювати документи окремо з представниками кожного з майданчиків. До участі також запрошені представники адміністрації ТЦ «Барабашово». За результатами цієї роботи буде прийнято рішення - як і на яких умовах буде надалі працювати кожен з майданчиків ринку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини