Геннадій Кернес підписав договір з ЄБРР на закупівлю нових тролейбусів
27 лютого 2019 16:32 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес підписав договір з ЄБРР на закупівлю нових тролейбусів Підписання Договору гарантії за проектом оновлення тролейбусного парку міста Харкова між Харківською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку відбулося сьогодні, 27 лютого, в Харківській міській раді.

Документ підписали Харківський міський голова Геннадій Кернес і Керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку по Східній Європі і Кавказу Маттео Патроне. Геннадій Кернес подякував представникам ЄБРР за величезну роботу і підтримку проектів, спрямованих на модернізацію інфраструктури міста, а також проектів з впровадження новітніх технологій в сфері енергоефективності.

«Готовність ЄБРР системно інвестувати в проекти життєзабезпечення міста  - для нас висока оцінка діяльності та головна можливість не зупинятися в розвитку міста. Харків поставив собі за мету провести модернізацію в усіх сферах життя, і підтримка такого авторитетного партнера є дуже важливою для нашого міста на шляху стійкого економічного розвитку і ефективного управління. Я впевнений, що ваш візит до Харкова послужить подальшому зміцненню нашої співпраці», - підкреслив Геннадій Кернес.

За його словами, реалізація проекту з оновлення тролейбусного парку дозволить підвищити комфорт і безпеку перевезень, забезпечити доступність міського транспорту для людей з обмеженими фізичними можливостями, а також скоротити експлуатаційні витрати підприємства і поліпшити екологічну ситуацію в Харкові.

У свою чергу Маттео Патроне зазначив, що Європейський банк реконструкції і розвитку задоволений співпрацею з Харковом і готовий її розвивати.

«Для нас Харків - найважливіше місто в плані співпраці в сфері реалізації муніципальних проектів. Ми дуже задоволені нашими партнерськими відносинами і хочемо вивчити інші сфери діяльності для розширення співпраці. Я вражений успіхами вашого міста, і ми готові продовжити співпрацю і разом з міською владою робити внесок в розвиток Харкова», - сказав Маттео Патроне.

Довідка. У квітні 2017 року Харківська міськрада дала згоду КП «Тролейбусне депо № 2» на підписання угоди з ЄБРР в рамках інвестиційного проекту «Оновлення тролейбусного парку м Харків». У вересні 2018 року між КП «Тролейбусне депо №2» і ЄБРР було підписано кредитну угоду для оновлення рухомого складу підприємства. Пакет фінансування включає кредит ЄБРР в розмірі 8 млн євро і кредит Фонду чистих технологій в розмірі 2 млн євро. Переможцем тендерних торгів оголошено ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Згідно з угодою поставки, всього вартість контракту склала 11,5 млн євро (в т.ч. 1,5 млн євро - кошти міського бюджету).

Зазначимо, Харків співпрацює з ЄБРР з низки інфраструктурних об'єктів, зокрема, з будівництва двох станцій метро «Державінська» і «Одеська», а також закупівлі транспорту, в тому числі нових вагонів для метрополітену. Введення в експлуатацію нових станцій дозволить збільшити протяжність метро на 3,5 км, а пасажиропотік - на 25 тис. осіб на рік.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини