Геннадій Кернес: «АВЕК» повинен включити світло на ринку
15 лютого 2019 18:49 Місто
Геннадій Кернес: «АВЕК» повинен включити світло на ринку Підприємці ринку «Барабашово», що домагаються прозорості в оренді, скаржаться на тиск з боку концерну «АВЕК».

Харківський міський голова Геннадій Кернес 15 лютого провів чергову зустріч з групою, яка працює над врегулюванням конфлікту тих, хто торгує на «Барабашово». Підприємці вимагають відрегулювати оплату оренди та послуг і видати їм документи, що підтверджують права власності на торгові приміщення. Крім того, вже кілька майданчиків уклали офіційні договори на оренду міської землі з КП «Сучасне місто», і тепер підприємці вимагають такої ж прозорості в оренді землі від «АВЕК».

Сьогодні представники малого бізнесу стверджують, що адміністрація порушує домовленості про мораторій на переукладання договорів. Вони отримують від «АВЕК» так звані «листи щастя», де їм пропонується терміново продовжити договір з концерном на кілька років або припинити роботу. За їхніми словами, на багатьох торгових рядах вже відключено світло. «Люди спочатку готові були мало не палити шини, перекривати дороги, і тільки цей мораторій утримав ситуацію. Ми сподіваємося на цю групу, на міськраду. За прикладом майданчиків, земля яких знаходиться в комунальній власності, видно, як процес повинен виглядати за законом, і саме цього ми чекаємо від «АВЕК», - сказав під час зустрічі власник кількох торговельних точок Володимир Петров.

Геннадій Кернес, обговорюючи з учасниками зустрічі їхні дії на найближчий час, запропонував забезпечити умови роботи ринку. «Потрібно оплачувати прибирання, охорону, освітлення, і, думаю, люди готові платити. Що стосується договорів: покажіть людям договори, зрозумілі, прямі, а не з фірмами-«прокладками», і тоді процес зрушиться», - сказав Геннадій Кернес.

«Я думаю, що представники концерну «АВЕК» повинні мене зараз почути: якщо не буде надана вся сфера послуг для роботи підприємців, там де вони заробляють і годують сім'ї, значить, цю сферу послуг їм створить місто», - зазначив він.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини