Володимир Гройсман: Харків показав приклад, який треба поширювати по всій Україні
24 квітня 2017 15:00 Місто
Володимир Гройсман: Харків показав приклад, який треба поширювати по всій Україні Робоча нарада Асоціації міст України пройшла сьогодні, 24 квітня, в Харківській міській раді.

У заході взяли участь Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Київський міський голова і голова АМУ Віталій Кличко, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, представники Кабінету Міністрів України, мери українських міст, керівники структурних підрозділів Харківської міської ради та ін.

Темою наради стало проведення реформи децентралізації влади в країні та відкриття центрів з надання соціальних послуг «Прозорий офіс» у Харкові.

Як зазначив Володимир Гройсман, Харків добре показав, як потрібно працювати в цьому напрямку, і цей приклад необхідно поширювати по всій території України.

«Я б дуже хотів, щоб будь-який громадянин, житель громади прийшов в одне приміщення і міг отримати там весь спектр необхідних послуг - без приниження, без хабарів, без черг, із доброзичливим до нього ставленням. Саме цей формат ми сьогодні впроваджуємо, і це дає нам можливість зробити ці послуги абсолютно доступними. Це повинно стати нормою для всіх громад. Є тисячі місць в Україні, де таких «Прозорих офісів» немає. Зате є закриті кабінети, під якими люди можуть годинами чекати, поки «його величність чиновник» надасть ту чи іншу послугу. Це повинно піти в минуле. Закликаю вас приділити цьому питанню найсерйознішу увагу», - зазначив Прем'єр-міністр, звертаючись до учасників наради з інших міст.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева підкреслив, що люди судять про роботу влади по тому, як їх обслуговують в органах соціального захисту населення.

«Хочу подякувати Харківському міському голові Геннадію Кернесу, всій міській раді за найактивнішу участь у цьому проекті. Харків показує приклад прогресивного підходу в створенні «Прозорих офісів», і та робота, яка була зроблена за 11 місяців, заслуговує найвищої оцінки. А ми, в свою чергу, обіцяємо, що будемо і далі підтримувати Харківську міськраду, щоб ця система розвивалася на благо жителів міста і всієї України», - зазначив Андрій Рева.

Як повідомив Володимир Гройсман, процеси децентралізації влади і передачі багатьох державних функцій на місцевий рівень для підвищення якості управління на території всієї держави триватимуть і далі. Так, наприклад, з 1 січня 2018 року почне роботу Державний дорожній фонд, кошти з якого спрямовуватимуться на будівництво, ремонт і утримання автодоріг державного значення, а також на фінансування дорожніх робіт на дорогах місцевого значення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини