Геннадій Кернес зустрівся з послом Литви
20 березня 2017 18:27 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес зустрівся з послом Литви Делегація прибалтійської республіки готує Дні Литви в Харкові.

20 березня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з Надзвичайним і повноважним послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом і віце-міністром закордонних справ Дарюсом Скусявічюсом. Візит прибалтійських дипломатів присвячений підготовці Днів Литви в Харкові, які пройдуть у червні 2017 року.

За словами Марюса Януконіса, Литва готова до співпраці і підтримки України в реформах, економіці та гуманітарній сфері. «Ми - партнери вашої країни як у двосторонніх відносинах, так і в міжнародних організаціях. Але налаштовані і сподіваємося працювати не тільки по лінії Вільнюс-Київ, а й на рівні місцевого самоврядування. Я знаю, що Харків пов'язують давні побратимські стосунки з Каунасом. Упевнений, що бізнес в наших країнах може бути також взаємно цікавий один одному. За допомогою почесного консульства в Харкові ми сподіваємося підготувати культурний обмін і співпрацювати з вишами Харкова, відомими далеко за його межами», - сказав під час зустрічі посол.

Геннадій Кернес відзначив активну роботу почесного консула Литви в Харкові Костянтина Токарєва і висловив готовність до результативної співпраці. «Тут і зараз ми готові відповідати на питання, щоб це не обмежилося листуванням між відомствами, а вело до реальних справ», - зазначив Геннадій Кернес.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:

Друкувати
Останні новини