Звернення Геннадія Кернеса з нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами
03 грудня 2016 09:08 Місто
Звернення Геннадія Кернеса з нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами Звернення Харківського міського голови Геннадія Кернеса з нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами

Шановні харків'яни!

3 грудня за рішенням ООН відзначається як день підтримки людей з інвалідністю.

15 відсотків людей, що живуть на Землі, через проблеми зі здоров'ям обмежені в правах і можливостях, і ми знаємо, що в Україні особливо багато потрібно змінювати в ставленні до цієї частини суспільства.

Мова про те, щоб зробити доступними вулиці і будівлі, дати потрібну медичну допомогу та соціальні гарантії, а для тих, хто може вчитися і працювати, - можливості для освіти і кар'єри.

Тріумф української збірної на Паралімпіаді цього року прославив її в усьому світі, це великий урок - як в найскладніших умовах сила духу перемагає тілесну недугу. Досвід розвинених країн сьогодні показує, що державний захист і людська участь можуть зробити життя більшості людей з інвалідністю максимально зручною і щасливою.

Це питання фундаментальної державної реформи в країні, яка, сподіваюся, не за горами. Але не менше залежить і від побудови правильних відносин між людьми. Волонтери та благодійні організації сьогодні показують приклад того, як кожен з нас може допомогти в справі рівності.

Після замаху моє життя дуже змінилася. І я вдячний Богу за кожен день серед людей, за можливість продовжити справи і виправдати довіру, отриману від харків'ян. Це допомагає справлятися з болем, дає сили і надію. Хочу в цей день висловити солідарність з усіма, хто бореться, вірить у своє призначення і любить життя.

Харківський міський голова Геннадій Кернес

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини