Звернення Геннадія Кернеса про День перемоги, День пам'яті і примирення
06 травня 2016 10:08 Місто
Звернення Геннадія Кернеса про День перемоги, День пам'яті і примирення Харківський міський голова звернувся до жителів міста напередодні 9 травня

«Шановні земляки! Для багатьох поколінь харків'ян 9 травня було святом Перемоги добра над злом, днем ​​пам'яті полеглих у цій боротьбі і подяки переможцям.

Напередодні цієї дати закликаю вас мудро, спокійно і з гідністю провести майбутні пам'ятні дні, приділити увагу ветеранам, побути з сім'єю, віддаючи данину багаторічній традиції. 

Друга світова війна пройшла смертельним кроком по українській землі. Мільйони загиблих фронтовиків, партизанів, в'язнів концтаборів, незліченні жертви серед мирного населення увійшли в історію страшною сторінкою, а в кожну сім'ю - болем втрати найрідніших. Нас виховували в повазі до подвигів визволителів, ми пишаємося ними і зараз. 

Страшно уявити, кому спало на думку зробити пам'ять про війну приводом для агресії. Спроби псевдоісториків зривати ордена, ганьбити героїв і придумувати нових і в мирний час не доводять до добра. А зараз, коли Україна зіткнулася з реальною війною і бідою, кожен такий привід може стати вибухонебезпечним.

Завдяки нашим спільним зусиллям місто живе мирним життям. І я закликаю харків'ян 9 травня привітати ветеранів, приділити їм максимум уваги, провести ці дні з сім'єю і друзями, але не збиратися на масові заходи під політичними гаслами. Ветерани воювали за мир, і сьогодні їхня головна мета в житті - щоб діти, онуки, правнуки були живі і здорові. Цього вони чекають від всіх нас». 

Харківський міський голова Геннадій Кернес

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини