Житловий фонд Харкова підготовлений до опалювального сезону на 65%
25 липня 2018 14:42 ЖКГ
Житловий фонд Харкова підготовлений до опалювального сезону на 65% Рівень підготовки внутрішньобудинкових мереж житлового фонду Харкова до зими складає понад 65%.

Про це після всеукраїнської селекторної наради, присвяченої підготовці житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період, повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Селекторна нарада відбулася сьогодні, 25 липня, під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка. У ній взяли участь керівники міських і обласних органів влади, а також комунальних підприємств міста.

Як повідомив після наради Ігор Терехов, підготовка міста до осінньо-зимового періоду проводиться згідно з графіком. Так, рівень підготовки внутрішньобудинкових мереж житлового фонду становить понад 65%, що вище рівня підготовки по країні в цілому (більше 50%).

Ігор Терехов також зазначив, що головним завданням міста і комунальних підприємств на сьогоднішній день є заіна магістральних мереж. Ця робота виконуватиметься за рахунок міського бюджету та кредитних коштів Світового банку.

«Харківський міський голова Геннадій Кернес і міська рада приділяють величезну увагу підготовці Харкова до осінньо-зимового періоду. Місто виділило для КП «Харківські теплові мережі» близько 100 млн грн фінансової допомоги. Крім того, з міського бюджету виділено 50 млн грн на закупівлю техніки для підприємства», - повідомив Ігор Терехов.

За його словами, для ХТМ придбані сучасні бульдозери, екскаватори, підйомні крани та інша спецтехніка для виконання робіт із заміни магістральних мереж.

Нагадаємо, в Харківській міській раді щотижня відбуваються наради, на яких висвітлюється хід підготовки міста до опалювального сезону. У засіданнях беруть участь голови районних адміністрацій, директори профільних департаментів та керівники комунальних підприємств міста. В рамках підготовки до зими в житлових будинках Харкова ведуться роботи з перевірки та ремонту систем центрального опалення, внутрішньобудинкових мереж гарячого, холодного водопостачання та водовідведення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини