Затверджено новий перелік місць для проведення громадських робіт
12 лютого 2014 16:41
Затверджено новий перелік місць для проведення громадських робіт Новий перелік установ, у яких у 2014 році планується створити робочі місця для організації громадських робіт, затвердили сьогодні, 12 лютого, на засіданні виконкому Харківської міської ради.
Як повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова, до цього переліку увійшли Харківська громадська організація незрячих юристів, Харківська міська громадська організація «Соціально-реабілітаційний центр незрячих» і Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їхніх сімей «Право вибору». 

Також виконавчий комітет затвердив сфери діяльності, в яких можна організовувати оплачувані громадські роботи: будівництво, промисловість, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, ЖКГ, побутове обслуговування населення, культура та мистецтво, охорона здоров'я, освіта та соціальний захист, а також деякі інші галузі. 

Зазначимо, що 20 березня 2013 року Кабінет міністрів України затвердив новий Порядок організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру. Згідно з документом, тепер до таких робіт залучатимуться зареєстровані безробітні, особи, які перебувають на обліку в територіальних органах Держслужби зайнятості, і працівники, що втратили частину заробітної плати внаслідок примусового скорочення робочого часу до 50% у зв'язку зі зменшенням виробництва. 

Згідно з новим порядком, фінансування громадських робіт здійснюватиметься пропорційно, рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини