Захворюваність на ГРВІ та грип у Харкові не перевищує епідпоріг - епідеміолог
18 січня 2017 15:21 Медицина
Захворюваність на ГРВІ та грип у Харкові не перевищує епідпоріг - епідеміолог Ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип у Харкові на сьогоднішній день стійка і не перевищує епідеміологічний поріг.

Про це сьогодні, 18 січня, на прес-конференції повідомила завідувачка відділенням організації епідеміологічних досліджень Харківського обласного лабораторного центру Тетяна Карлова.

Вона зазначила, що за останній тиждень в місті захворіло 4,4 тис. осіб, і це досить низькі показники. У порівнянні з закінченням минулого року рівень захворюваності знизився. Наприклад, на 48-му тижні 2016 року на ГРВІ та грип захворіли 12,6 тис. осіб, на 49-й тиждень припав пік захворюваності - 13,4 тис. осіб. З 50-го тижня почався спад, і вже на 52-му тижні захворіло всього 7 тис. харків'ян.

За словами Тетяни Карлової, зниження рівня захворюваності пов'язано з новорічними святами. Зокрема, діти, які складають більшу частину хворих, на цей час покинули організовані колективи. Також в цей період на роботу не виходили й дорослі, що дало зниження рівня захворюваності і серед них.

Проте фахівці прогнозують зростання захворюваності вже через два-три тижні. «Через кілька тижнів ми можемо знову отримати пік захворюваності. Друга хвиля залежить від активізації процесу і циркуляції збудника», - зазначила Тетяна Карлова.

Вона також повідомила, що в аптеках міста є вакцини від грипу. Щеплення можна робити зараз, в епідеміологічний сезон. Вартість однієї дози вакцини - близько 170 грн.

Заввідділенням обласного лабораторного центру повідомила, що з початку епідсезону (жовтень 2016 року) в Харкові на ГРВІ та грип захворіло 108,4 тис. людей. Серед хворих - понад 68 тис. дітей. Це 33% всіх дітей, які живуть у Харкові. За цей час було госпіталізовано лише 2% всіх хворих.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини