За шашлик біля житлових будинків штрафуватимуть
27 квітня 2016 13:30 Екологія
За шашлик біля житлових будинків штрафуватимуть Розводити багаття біля житлових будинків і в лісопосадці на території Харкова - заборонено.

Про це сьогодні, 27 квітня, повідомила начальник інспекції з благоустрою та екології Департаменту комунального господарства Ольга Єрьоміна. За її словами, заборона прописана в правилах благоустрою.

Напередодні травневих свят начальник інспекції нагадала, що готувати їжу на відкритому вогнищі або в мангалі не можна, оскільки це порушує правила протипожежної безпеки. Тим, хто все ж таки зважиться посмажити шашлик біля житлових будинків або в посадці, на перший раз загрожує попередження, а на другий - штраф від 850 до 1360 грн.

За порушниками правил стежить не тільки інспекція з благоустрою та екології, а й поліція, а також співробітники ДСНС України в Харківській області. Також із жителями ведуть роз'яснювальну роботу працівники КП «Жилкомсервіс».

За словами Ольги Єрьоміної, ці правила поширюються і на спалювання сміття у дворах.

«Багато людей не знає цих правил, тому на перший раз ми обмежуємося попередженням, пояснюємо їм. Цієї весни скарги до нас ще не надходили, а ось восени городяни зверталися з приводу спалювання листя, сухих гілок. Ми, харків'яни, повинні з повагою ставитися один до одного, розуміти, що є алергіки, люди з серцево-судинними захворюваннями, і дим, який потрапляє в квартиру, погано вивітрюється і може негативно позначитися на здоров'ї інших», - зазначила Ольга Єрьоміна.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини