За п'ять років Червоний Хрест надав допомогу в Харкові і області на 30 мільйонів гривень
29 жовтня 2015 14:37 Суспільство
За п'ять років Червоний Хрест надав допомогу в Харкові і області на 30 мільйонів гривень Звітно-виборна конференція Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбулася сьогодні, 29 жовтня, у Харкові.

Підбиваючи підсумки діяльності ХОО ТЧХУ, її голова Костянтин Башкіров повідомив, що за останні п'ять років 383 тис. чоловік у Харкові та Харківській області отримали допомогу на 29 млн грн, в т.ч. 112 тис. переселенців - на 18 млн грн. Крім підтримки тимчасово переміщених осіб із Донбасу, організація також серйозну увагу приділила низці цільових програм, спрямованих на полегшення людських страждань. Основною з них стала програма «Патронажна сестра», в рамках якої надається безкоштовна медична та соціальна допомога самотнім престарілим громадянам, інвалідам війни та праці, вдовам загиблих. Також Червоний Хрест у співпраці з ДСНС України бере участь практично у всіх гуманітарних операціях місцевого та регіонального масштабу, допомагає сім'ям, які постраждали від пожеж, сприяє організації місць для обігріву безпритульних громадян у зимовий час тощо.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, яка колись 12 років очолювала обласне відділення Товариства Червоного Хреста, зазначила, що міська влада завжди тісно співпрацювала з цією організацією, а останнім часом ця робота тільки посилилася.

«Харківський Червоний Хрест - це організація з давніми традиціями і великими міжнародними зв'язками. Це наш хороший друг і надійний партнер. Наша співпраця стала ще тіснішою останнім часом, коли до Харкова почали прибувати переселенці з Донбасу. Червоний Хрест взяв на себе велику місію, пов'язану з гуманітарною підтримкою цих людей, в т.ч. жителів модульного містечка. Міська влада співпрацює з багатьма зарубіжними фондами, ми отримуємо медичне обладнання, медикаменти. І тільки завдяки Червоному Хресту нам вдається все це грамотно і швидко розмитнити і довести до одержувачів», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Вона вручила Подяку Харьківського міського голови Костянтину Башкірову, який, до того ж, був сьогодні удостоєний відзнаки «Слобожанська слава».

Також на звітно-виборній конференції Костянтин Башкіров був переобраний головою ХОО ТЧХУ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини